Turfje 1: Mariënville

Deze eerste wandeling voert je via natuurgebied De Matjens naar het begin van de Turfvaart. Op deze plek heet deze nog de Helloop. Door hoog gras kan het pad soms moeilijk te volgen zijn en in natte periodes de ondergrond erg drassig. Houd hier rekening mee met je schoeisel. Omdat dit prachtig stukje natuur nog nauwelijks door wandelaars is ontdekt vind je op de gehele route geen enkel bankje om even te rusten. Wel kun je voor een tussenstop een kleine omweg maken naar Camping de Ossenwei. Als je je route vervolgt zie je van verre het witte Landhuis Mariënville al liggen. Het is één van de landgoederen rond de Turfvaart.

Aan het einde van de wandeling is het leuk om eens een kijkje te nemen bij de visvijvers, want je bent meer dan welkom om een rondje rond de vijvers lopen. Daar vind je altijd wel iemand die een praatje wil maken. Geniet op het terras van de mooie waterpartijen.

Afstand 12,5 kilometer

Verkorte routes:
9 en 6 kilometer

Tips...

Raadpleeg voor vertrek de website i.v.m. eventuele routewijzigingen. Kom je onduidelijk-heden of onjuistheden in de route tegen dan graag doorgeven zodat ze vermeldt kunnen worden op deze website. Geef dit door via de pagina Wijzigingen routes.

Wil je gebruik maken van de horeca-suggesties bekijk dan vooraf de openingstijden. De rondes gaan voor het grootste gedeelte door onverhard gebied, naar gelang het weer en het seizoen is het handig wat betreft kleding en schoeisel rekening te houden met hoog gras en of drassige ondergrond.

Onderweg mooie foto’s gemaakt?
Ik ontvang ze graag in mijn mailbox: info@wandelen-zundertbreda.nl

Waarschijnlijk ten overvloede:
RA = rechtsaf.
LA = linksaf.
RD = rechtdoor.
Behandel de natuur met respect.
Soms gaat de wandeling over een stukje privéterrein, laat dit netjes achter.
Het wandelen is op eigen risico.

Maar vooral: Geniet van de wandelingen.

Bestel nu deze 8 routes in 1 handig mapje

Wandelen rond de Turfvaart is een mapje met 8 rondwandelingen, variërend van 11 tot 15 kilometer.

Ook steeds op te delen in 2 kortere wandelingen.

Het mapje kost €12,50 (exclusief verzendkosten á € 4,-)

 

Geef allereerst aan of je de mapjes thuisgestuurd wilt krijgen of dat je deze wilt ophalen.  

Zorg dat je alle velden goed invult voordat je op verzenden klikt. Nadat ik je bestelling ontvangen heb neem ik contact met je op.

 

Opsturen of ophalen