Wijzigingen rondes “Wandelen Aa of Weerijs”

Op deze pagina vind je alle wijzigingen op de verschillende rondes die gemeld zijn.

Ook is het mogelijk om via het formulier aan de rechterzijde zelf een wijziging of correctie door te geven.

Ronde 1

1. Het start adres van route 1 moet zijn ‘parkeerplaats aan de Krochtenweg in Wernhout, nabij huisnummer 6’. (i.p.v. in Zundert) (eerste t/m derde druk)

2. Als je voor de eerste keer bij de Aa of Weerijs komt is het niet langer toegestaan om LA heen en terug over de sluis te lopen. Nu gaat de route vóór de brug RA. Natuurlijk kan je de sluis nog wel vanaf de brug bewonderen. (eerste t/m vierde druk)

Ronde 2

1. Het startadres Molenstraat 1 bestaat niet meer. Je kunt nu het beste starten en eindigen bij Lunch en Koffiehuys Markt 28. (Dit is pal naast het eerdere startpunt). Adres, Markt 28 4881 CN Zundert. (eerste t/m zevende druk).

2. Het betreft hier privégebied en dit is helaas niet langer toegankelijk. De tekst in de tweede kolom onder de tweede foto verandert daarom in: Aan het eind RA (fietspad). Eerste pad LA. Blijf dit pad RD volgen tot je bij het bord “De krochten” komt. Lees dan verder in de routebeschrijving bij “De Krochten” (regel zes onder diezelfde foto). De route is hierdoor 500 meter korter. (eerste t/m vierde druk).

3. In de 3de kolom:  “wandelknooppunt 26 LA” wordt  “wandelpijl 26 LA”. Dit is net voorbij huisnummer 4. Vervolg verder gewoon de routebeschrijving in de folder. Wandelknooppunten paal 26 is verplaatst naar de brug (Muisvonder) over de Aa of Weerijs. (eerste t/m vijfde druk).

 

Ronde 3

1. Middelste kolom onder foto: Bij huisnummer 22 LA, daarna neem je het tweede pad RA. Met de eerste loop je namelijk meteen terug naar het Frans Baantje, en dat is daar niet de bedoeling.

2. In de 3de kolom, regel 7 gaat veranderen zodra aan de overkant van de weg langs de beek een verboden toegang bordje komt te staan. Het verandert dan in:   Bij verharde weg oversteken en RA. Ga bij de rotonde LA. Eerste straatje LA, Oude Gasthuisstraat. Ga het 2de pad RA. Lees verder in de tekst bij “Loop RD tot de T-splitsing, Manderslaan”.

Omdat de Brabantse Delta binnenkort dit 2de gedeelte van de oever van de Aa of Weerijs gaat afsluiten heb ik deze wijziging helaas moeten invoeren.

Ronde 4

1.  Aan de start van de ronde is het niet langer mogelijk om langs de Aa of Weerijs te lopen. De Brabantse Delta heeft het stuk langs de beek afgesloten. De route start nu als volgt: Met je rug naar de parkeerplaats ga je RA. Aan het einde ga je LA.  Lees verder bij (regel 5 in de routebeschrijving) ‘Bij kruispunt drukke weg oversteken…..’ (eerste t/m vijfde druk).

2. De grond waar een (privé) pad over liep is verkocht en nu is dat pad compleet verdwenen. Daarom verandert de route als volgt: Tweede kolom, vierde regel: “Ga het eerste straatje RA” verandert in “Ga aan het einde RA. Eerste straat RA , Aardgangstraat. Lees verder bij: “Op T-splitsing LA”.  De wandeling wordt hierdoor 700 meter langer. (eerste t/m zevende druk).

3. Aan de overkant van het pontje is aan de oever een nieuw klaphek geplaatst, De route gaat nu pas na het tweede klaphek RA, dat staat 200 meter verderop. Je kan ook via de nieuw aangelegde vlonder lopen over de eveneens nieuwe vijver. (eerste t/m vijfde druk).

 

Ronde 6 Belangrijke routewijziging!!

1. (eerste t/m vierde druk) In verband met een pad dat toch niet openbaar blijkt te zijn is het belangrijk dat de volgende routewijziging toegepast wordt:

In de 2de kolom, de 2de regel, na: “Op splitsing RA” wijzigt de route als volgt:

Eerste pad LA “Oude Trambaan”. Eerste straat RA “Zandstraat”. Eerste pad RA  “Breedbroeken”. Ga op het kruispuntje bij het bordje “Staatsbosbeheer” LA. Volg vanaf hier de tekst in de folder: “Er volgt twee keer een bocht naar……”

De route wordt hierdoor 750 meter langer, en je loopt een stukje dubbel.

Je kan inkorten (1,5 km) door het stukje Breedbroeken over te slaan. Ga dan in de “Zandstraat”. Net voorbij nummer 19 LA het pad in tussen grote laurierstruiken. Vervolg vanaf daar de routebeschrijving in de folder.

2. Het startadres van de route Kaarschot (eerste t/m vierde druk) is hetzelfde gebleven, alleen de naam van het restaurant is veranderd. Het heet nu Restaurant Dames Pellens.

Ronde 7

In de tweede kolom, halverwege de eerste regel, staat een foute richtingaanwijzing.  Dit moet zijn: Ga het eerste pad RA door het poortje! (i.p.v. LA). (eerste en tweede druk).

 

Ronde 8

1. Het startadres, Restaurant Huis Den Deijl is voor onbepaalde tijd gesloten.

2. Middelste kolom onder de tweede foto: Het klaphek is vervangen door een doorstaphek. (eerste t/m  zevende druk).

3. Halverwege het pad van 1 km kan je niet meer verder RD. Ga daar RA, en ga 50 meter na het volgende doorstaphek LA een breed bospad in. (Zie foto hieronder). Volg dit pad tot je, bij een grote omgevallen boom, een klaphekje aan je linkerkant ziet. Dit is het hekje waar je oorspronkelijk uit had moeten komen. Ga verder RD langs de bosrand en lees verder bij: “In de eerste bocht rechts aanhouden”. (eerste t/m zevende druk). 

Ronde 9

Het bruggetje dat onder de eerste foto in de folder wordt vermeld is verdwenen. In plaats daarvan ligt er nu een dijkje met een fietspad. Volg dit fietspad tot aan de voorrangsweg (Ruitersboslaan).

Doorgeven wijziging route

4 + 1 =

Bestel nu deze 9 rondes in 1 handig mapje

Wandelen Aa of Weerijs is een wandelmap met 9 rondwandelingen met een gemiddelde lengte van 12 kilometer. 

Vanaf de grens met België tot in Breda. 

Deze wandelingen gaan gedeeltelijk langs de oevers van de Aa of Weerijs, maar ook door de aangrenzende natuurgebieden. 

Alle wandelingen eindigen op het startpunt.

Elke folder bevat een uitgebreide routebeschrijving, rustpunten, horecasuggesties, foto’s en historische wetenswaardigheden.

Het mapje kost €12,50 (exclusief verzendkosten á € 3,50).

Geef allereerst aan of je de mapjes thuisgestuurd wilt krijgen of dat je deze wilt ophalen aan de Nachtegaalstraat 81, 4881 VD Zundert.
In geval van ophalen, nemen wij contact op om een tijdstip af te spreken. 

Zorg daarna dat alle velden zijn ingevuld voordat je op bestellen klikt. 

Opsturen of ophalen